Help elkaar vanuit je hart en zie hoe de wereld leuker, mooier en beter wordt!

Bootje varen
in je stad!
Doelstellingen → resultaat = resilience!
Werken vanuit je hart - zo doe je dat!

> Het vraagstuk hoe de binnenstad Resilience kan creëren, is voor velen nog een raadsel omdat velen nog in geld denken en daarbij vergeten wat de mens gelukkig maakt.


> Rijkdom zit ‘m in samenwerken en elkaar helpen, waarbij creativiteit de basis vormt voor creëren en creëren is weer de basis voor iets kunnen toevoegen aan de maatschappij. Dat is pas echt samenwerken, Ubuntu!


> De doelstellingen van Ubuntu zijn samenhang en verbinding. Dat kan als iedereen zijn maximale potentie leert te gebruiken, en dan bedoelen we niet je ego, maar leren werken vanuit je hart.

 

> Hoe doe je dat? Je begint met je sociale vaardigheden te ontwikkelen, door aandacht voor elkaar en onderling communiceren.  Elkaar begrijpen, ‘Ubuntu’ is een begrip dat we in het westen verleerd zijn. Het betekend in het Afrikaans zoiets als samenwerken en gelukkig zijn als de ander dat ook is. Elkaar aanvoelen.


> Ubuntu-Rotterdam is onderdeel van Ubuntu-Wereld, waarbij aandacht en respect voor elkaar de basis vormen.

Oprichter van deze samenwerkingsbeweging is ir. Eric-Jan van Dalen. Verbinder, uitvinder, maatschappelijk betrokken ondernemer. Naast creatief directeur van Van Dalen Products BV, heeft hij als vrijwilliger in meerdere besturen dienst gedaan. Van judoleraar, voorzitter EHBO Delft, Circus Rotjeknor (tot hbo opleiding gebracht), zeepkistenrace-rotterdam en de Nieuwe school Eigen-wijs in Vlaardingen.

Muntjes

     UBUNTU munt

Kan je ‘verdienen’ door je in te zetten voor een ander. Puzzelen met een bejaarde of iets wat jij goed kan en leuk vindt.